ERGONOMI

ERGONOMI - ANPASSNING AV ARBETSMILJÖ

Det billigaste sättet att skapa en god fysisk hälsa på arbetet!

Belastningsfaktorer är den vanligaste orsaken till anmälda arbetssjukdomar enligt undersökningar från arbetsmiljöverket. 
De uppstår ofta i samband med arbetsställningar som är påfrestande för kroppen upprepade gånger och/eller under för lång tid. Tunga lyft, förflyttningar, stress och högt arbetstempo är andra orsaker.

 

 

Våra ergonomer gör:

 • Anpassning av datorarbetsplats
 • Bedömning/kartläggning/anpassning vid andra arbetsuppgifter
 • Riskbedömningar för olika verksamheter på företaget
 • Ergonomiutredningar
 • Rapporter till Arbetsmiljöverket
 • Utbildning i lyftteknik och förflyttningar
 • Utbildar i SAM-Systematiskt ArbetsMiljöarbete, föreskrifterna om Systematiskt arbetsmiljöarbete
  gäller för alla arbetsgivare och innebär att undersöka, genomföra och följa upp verksamheten
  för att förebygga olyckor och ohälsa.

Vår arbetsmiljöingenjör gör:

 • Kontroller av luft, ventilation, kemiska ämnen
 • Utbildar i SAM

Ni får alltid en rapport som beskriver problemet, direkt utförda åtgärder samt förslag på eventuella ytterligare förändringar. Vi samarbetar med Ergohuset för smidig leverans av bra ergonomiprodukter.

HUR DU UNDVIKER MUSARM

ARBETE FRAMFÖR DATORN

Betahälsans ergonomer har tagit fram en beskrivning av vad som kan vara bra att tänka på för en hälsosam kroppshållning vid datorarbete, för att kroppen ska må bra länge.  

Bryt gärna även stillasittandet en gång i halvtimmen för att minska den statiska belastningen och få igång blodcirkulationen.

UNDVIK SMÄRTA I RYGG & NACKE VID HEMARBETE

Vi har det som behövs för en bra ergonomi, för att undvika smärtor/skador och för att kroppen ska hålla länge. Från vänster på bilderna: 

1. Ihopfällbart, höj- och sänkbart skrivbord, 2495:- ink moms. För att enkelt och snyggt kunna stå upp och arbeta. Den förvandlar vilken arbetsyta som helst från passiv till aktiv. Med nio olika steg höjer och sänker man bordsskivan. Den låga vikten gör att man enkelt kan flytta runt sin Desk Riser i hemmet eller på arbetsplatsen.

2. Portabel sits för bra sittande oavsett stol, 1795:- ink moms. Vi har även den föregående modellen i lager för 1300:- ink moms. Humantool sadelstol vänder bäckenet automatiskt i en bra upprätt ställning så att hela ryggraden rätar upp sig. Det har stor betydelse för ryggen men också för spänningar i axlar och nacke samt för stärkandet av musklerna i bäckenbotten. 

3. Laptopstöd, ihopfällbart och portabelt, 499:- ink moms. Laptopstödet ger en mer ergonomisk arbetsposition vid arbete med bärbar dator. Med en innovativ höjdbricka skapas optimal ergonomisk utformning för användaren.

Kontakta Betahälsan på tel. 046 – 888 38 80 eller på info@betahalsan.se för beställning av produkter eller för mer information.